vineri, 27 august 2010

De ce înşeală bărbaţii?

Mi-a plăcut foarte mult acest topic şi m-am gândit să fac mai multe cercetări asupra lui.
Un lucru este cert...bărbaţii înşeală, în primul rând, pentru SEX! Motivele sunt...nenumărate. Ba s-au plictisit de partenerele pe care le au, ba nu se mai simt satisfăcuţi ca la începutul relaţiei, ba nu se mai simt atraşi de iubitele lor, ba vor să mai încerce ceva nou...ori pur şi simplu (un fapt greu admisibil pentru unele femei) de dragul plăcerii ş.a.m.d. Un lucru este cert...ceva le lipsește "acasă", în relație...deși nu vor recunoaște asta, pentru că sunt niște lași ori niște fricoși (ooo da, ei...reprezentanții "sexului puternic"), care oricât de deranjați ar fi de propria parteneră sau de relația cu ea, se mulțumesc cu ce au sau se complac în această situație de teama (probabil) de a o lua de la capăt cu altcineva sau de teama eșecului unei noi relații...Acum, "băieți", sunteți liberi în a-mi contrazice părerea, însă vreau si argumente care să susțină punctul vostru de vedere (credeați că-i atât de simplu să mă convingeți că mă înșel?).
Ceea ce mă irită pe mine foarte mult este felul în care gândesc ei (sau mai bine zis, nu gândesc) când fac acest lucru (...pentru că vor, pentru că pot, pentru că nu se pot abţine...). Pentru bărbaţi, aventura cu o altă femeie reprezintă o foarte mare provocare, ceea ce îi incită enorm din start. Ideea în sine este afrodisiacul lor...etern și nelipsit în nopțile petrecute singuri sau departe de prietenă/iubită/soție (acum, să ne-nțelegem, zic...excepții de la regulă mai sunt, dar nu facem referiri la ei aici).
Scuzele lor sunt de genul: "Genele sunt de vină" ; "Sexul a devenit o rutină" ; "Am fost înşelat" ; "Iubita mea e prea cicălitoare" ; "Prietena mea nu zice nimic" ...şi ele pot continua la nesfârşit (astea-s scuze de "doi bani", știu...unii rămân muți când le pui întrebarea "Tu de ce îți înșeli iubita?"...Ei, cum de ce, pentru că e la modă, pentru că toată lumea o face, pentru că trebuie să fim "cool" și să ne simțim ca atare - cu cât o înșeală mai des, cu atât le crește "ego-ul" de masculi fatali).
Care este de fapt scopul acestui topic? Mi-aş dori ca cei care citesc acest articol sa ne împărtăşească părerea sau experienţa lor în domeniu printr-un simplu comentariu :) Pentru că toţi suntem diferiţi, fiecare avem propriile motive pentru care înşelăm. Eu promit că voi reveni cu mici completări pe parcurs...şi, bineînteles, urmează şi un topic despre infidelitatea femeilor. :) Sau puteţi începe voi unul aici...

7 comentarii:

  1. bineinteles... barbatii inseala foarte des... dar ganditiva fetelor, suntem mamnifere, ne place sexul in mod egal, deci nu are rost sa mai vorbim de inselaciune... nimeni nu violeaza pe nimeni... toti dorim acelasi lucru chiar daca e greu sa recunoastem... fetele din ziua de azi sunt mai inteligente, nimik de spus dar si voi gresiti in mod flagrant... nu poti spune ca noi nu gandim... poate o facem in mod intentionat uneori...hai sa iti spun o chestie, in general fetelor le place sa stea cu baieti buni si cu bani "masini" si nu le intereseaza ce se aude despre ele... asa ca nu stiu ce sa spun despre fetele care inseala... am patit sa imi zica cineva "ce masina conduci ca sa ies cu tine..." asa ca degeaba va impotriviti impotriva noasta k si voi aveti specimene... e foarte bun acest topic si ma lasat aproape fara cuvinte... sper sa nu vorbesc prostii dar asta gandesc eu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din punctul meu de vedere, barbatii nu inseala doar ca asa au ei chef si sunt sigura ca daca relatia cu partenera ar fi perfecta, nu s-ar ajunge la inselat. Si a face sex cu cineva, desi ai partener, nu inseamna inselat.. e doar o aventura, o provocare, o mica iesire din rutina, dar tot la cea pe care o iubeste ajunge. A insela inseamna a trai o viata paralela cu alta femeie, numita amanta, ceea ce eu nu as numi-o inselat, ca nu are o relatie cu respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  3. de ce inseala barbatii? de placere. e inutil sa stai cu o femeie cand in realitate sunt vreo 7 femei la un barbat. asa am citit intrun studiu parca. ar fi chiar culmea din atatea femei sa fii doar cu una. si inselatul e ca sa nu afle si sa nu o doara, la ce sa o doara ? sa te paraseasca ? las-o acolo sa fie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inutil nu este decât din punctul tău de vedere. În ochii femeilor, inutil și inuman este tocmai adulterul în sine. Și asta pentru că atunci când nu ești fericit lângă o persoană, nu poți pretinde la nesfârșit că totul este în regulă. În timp, relația se degradează, anii trec, iar la final s-ar putea să-ți pui întrebarea: ...şi dacă...aș fi procedat altfel? Iar de aflat, degeaba credeți voi că ele nu știu...sau că nu vor afla. Dacă știu și nu zic nimic, este doar pentru că nu le pasă, pentru că sunt conștiente că tot la ele vă întoarceți (asta până-ntr-o zi, aviz celor care se simt)...ori pentru că au propriul lor interes în a păstra aparențele unei relații perfecte...sau aproape perfecte. Cât despre siguranța voastră atunci când credeți că ați fost mai mult decât discreți, acasă sau în deplasare, s-ar putea să aveți surpriza ca domnișoara/doamna care v-a ținut companie, să nu fie la fel de discretă sau de secretoasă...a doua zi de dimineață, la cafea, îi va povesti prietenei sale tot ce s-a întâmplat între voi, cu cele mai mici detalii. Iar prietena ei s-ar putea să o cunoască pe tipa de la coafor la care mai merge din când în când iubita ta...și-atunci să vezi bârfă. Stai liniștit, doar i-ai zis un nume fals...nu???!
      Plăcerea în sine este relativă. Tu faci referire strict la plăcerea fizică...și despre asta...vom vorbi într-un alt topic ;)

      Ștergere
  4. "in realitate sunt vreo 7 femei la un barbat" -> pe ce planeta traiesti?? Pe pamant sunt cam 51% femei si 49% barbati. Mai invata una alta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil că VNM nu i-a luat în considerare pe cei care sunt gay :) Dar ai dreptate, asta nu este o scuză, este un pretext pentru a înșela...mai departe.

      Ștergere
  5. Am citit niste comentarii atat de aiurea din partea baietilor...dupa parerea vostra nici nu ar trebui sa isi puna cineva semne de intrebare...pareti cam frustrati si sigur relatia de lunga durata pt voi nu e o prioritate! Din punctul meu de vedere referitor la subiectul abordat mai sus, un barbat atata timp cat are langa el ceea ce asteapta de la fata cu care vrea sa aiba o relatie cu siguranta nu va cauta in alta parte provocari, noutati etc... Avem o parere atat de falsa despre fete ( noi baietii ) si una atat de eronata a fetelor despre baieti. Barbatul nu inseala pt ca are in el gena masculului cautator de perechi ci pt ca ii lipseste ceva in relatia cu tine, fata care esti cu el. Vrei respect? respecta.vrei fidelitate? fii fidela! Insa daca te saruti cu mine si te uiti peste umerii mei la altul care iti admira stilul sau daca ies cu tine la o cafea si intr-un moment in care nu ma uit la tine tu faci ochi dulci altuia nu te astepta ca atunci cand se iveste ocazia sa te rasplatesc mult mai aspru...pt ca poate aici se vede partea negativa a masculinitatii, in modul de a-ti intoarce gesturile sub o forma mai intensa/ aspra pt a intelege si ca nimic nu e intamplator.Resect!

    RăspundețiȘtergere