duminică, 28 iulie 2013

Bărbatul Rac

Racul este un bărbat sensibil, romantic și protectiv. El poate fi misterios și capricios în acelasi timp. Ca să îi câștigi dragostea trebuie să îți însușești un comportament drăguț, copilăros. Iubește concertele și cinele în doi. Apreciază inteligența și își dorește să fie ajutat. Dacă ești fericită va fi și el fericit, însă dacă ești morocănoasă nu va reuși să te scoată din starea aceasta, ba din contră, se va deprima și el. Respectă-i opțiunile și ierarhiile, există lucruri la care ține mai mult. Fii diplomată dacă vrei să îl domini și nu îi vei crea frustrări. Sfat: Nu îl contrazice, se supără foarte ușor.

Cum cucerești bărbatul Rac
Schimbaările de temperatură ale unui lunar pot bulversa pe oricine. Acum te ia frigul sub privirile lui înghețate, acum te sufoci de atâta devotament. Toanele lui se manifestă cel mai acut când se teme că va pierde ceva.
Poate pe tine. Asigură-l de o mie de ori că ești a a lui. Cuvintele de dragoste sunt un balsam pentru sufletul lui. Bineînțeles, el se poate rătăci într-una din fazele lui zurlii tocmai în mijlocul unei scene romantice, într-o noapte cu lună plină. Exact când te lași purtată pe aripile unui vis trandafiriu, el se oferă să-ți recite poezia lui favorită. Tu suspini, te lași tandră pe umărul lui și închizi ochii.
Apoi va scoate din el ceva de genul "Am pierdut o batistuță / Mă bate mămica...", ceea ce te va smulge instantaneu din vraja momentului, dar luna aia plină poate avea influențe bizare asupra unui Rac.
N-are rost să ne ascundem după degete: dacă ești îndrăgostită de bărbatul ăsta va trebui să-i cultivi mama și va trebui să-i fii rival în timp ce o copleșești cu complimente. N-o lăsa niciodată să te întreacă la gătit și gospodărie. Las-o să te învețe să faci tort de bezea, căci îi va plăcea asta.
Apoi pune mâna și dă-i clasă făcând de una singură un mușchi Stroganoff, de să le lase gura apă. Ai grijă să-l răsfeți pe Rac cel puțin la fel de mult ca mama lui, adică foarte mult, căci probabil a fost obișnuit să fie lumina ochilor ei. Dacă te agiți în jurul lui, îl hrănești regulat, îl servești la masă, îl îngrijești când e bolnav și-l învălui cu tandrețe la culcare, vei avea un Rac tare dulce și afectuos.
Acești bărbați nu vor recunoaște niciodată, dar adoră să fie alintați și îngrijiți de femei. Însă există trăsături care vor compensa aceste lucruri. În primul rând, va fi și el un bucătar bunicel. S-ar putea să te surprindă când te va aștepta cu o masă completă de mare clasă.
Când acest bărbat te invită la el acasă la cină e de obicei foarte serios. Dacă spune să urci la el ca să-ți arate colecția lui de discuri, probabil că nu va fi doar un text, ci chiar intenția lui. Oricum, vei fi în siguranță, căci de obicei lunarul e un gentleman până în clipa în care tu încetezi să mai fii o lady. Așa se făcea pe vremea bunicii și, pentru el, alea sunt "vremurile bune".
Pune-i întrebări despre istorie și despre arborele lui genealogic. Va fi teribil de încântat. Dacă îți spune că vrea să-ți facă poze nu o rupe la fugă pe scări. Fotografia e un hobby comun printre Raci și puțini bărbați din acest semn trec prin viață fără să aibă măcar un aparat de fotografiat.

Dragostea și bărbatul Rac
Nu te aștepta ca acest bărbat să-și pună sufletul pe masă la prima întâlnire. Racii nu se confesează niciodată străinilor și există anumite lucruri pe care nici cei mai buni prieteni ai lor nu le știu despre ei.
Va fi nevoie de mult timp și de multă răbdare ca să ajungi să-l cunoști cu adevărat. Dacă-l prinzi într-una dintre fazele lui nesuferite s-ar putea nici să nu-ți dorești să-l cunoști, dar nu renunța așa ușor. Poate fi superficial și ușuratic, dar și sensibil și loial.
Pe neașteptate, acea încruntare sumbră se poate transforma într-un zâmbet blând. Nesfârșitele lui nemulțumiri și comportamentul necioplit pot fi înlocuite treptat de un ton tandru și de un chicotit înăbușit sau chiar de hohote de râs dezlănțuite.
Când e trist și îngândurat vei dori să-l îmbrățișezi și să-i alini melancolia. Când își manifestă mintea ascuțită, intuitivă, te vei holba la el cu gura căscată. Precauția lui te va impresiona, iar pesimismul lui te va deprima. Acest bărbat poate fi atât de curtenitor, manierat și atent, încât aproape că te vei aștepta să te invite la un menuet.
Nu încape nici o îndoială: e un visător romantic și totuși e atât de rațional și practic încât dușmanii s-ar putea să-l poreclească "Cap Pătrat". Ce poți face cu un astfel de bărbat? Să încerci să-l înțelegi. Acestea nu sunt schimbări profunde de personalitate. Doar faze lunare care îi traversează conștientul: azi sunt, mâine dispar. Atât în timpul, cât și între aceste faze, Racul rămâne fidel propriei personalități.
Firea lui nu deviază niciodată de la tiparul de bază, în ciuda schimbărilor de expresie. Încearcă să-ți amintești întotdeauna că, deși purtarea Racului poate fi aspră și distantă, inima lui e întotdeauna caldă, afectuoasă și atât de sentimentală, încât îl face deseori să se simtă vulnerabil. În astfel de momente se strecoară în carapacea lui, la adăpost față de propriile emoții.
Vei crede că e un nesuferit și vei renunța la el când se va retrage într-o tăcere ofensată, dar de îndată ce va trage precaut cu ochiul pe afară, ca să vadă lumina zilei, vei fi din nou tentată să te apropii de el. Din păcate, bărbatul din această zodie e în stare din când în când să strice cheful de viață tuturor celor din jur, manifestându-și disprețul față de toți și de toate, împrăștiind posomoreală și pesimism peste tot. În schimb, alte ori poate fi la fel de amuzant ca un urangutan apucat de sughiț. Normal că nu știi dacă să-i întorci spatele sau să-l strângi în brațe.
Pentru el nu e ușor să-și găsească o femeie demnă de interesul lui, dar când acest lucru se întâmplă, va fi emoționant de sentimental și o va scălda în cadouri și admirație. Dar standardele lui sunt destul de înalte, căci Racul se teme să nu se ardă. Un eșec sentimental, care pentru alții ar însemna câteva săptămâni de tristețe, pentru Rac constituie un dezastru.
Dacă ceva îl separă de o parteneră care îi devenise apropiată, el poate să o iubească la fel ca în prima zi mulți ani după despărțire. În mod normal nu se aruncă din prima într-o relație, dar dacă e sigur că pe tine te vrea, timiditatea se va transforma peste noapte în tenacitate și îți va umple cutia de scrisori, va dormi pe covorașul de la ușă și îți va monopoliza telefonul până vei ceda.

3 comentarii:

  1. Este adevarat! Imi place aceasta zodie..si eu sunt Rac! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Teeeeeee iubeeeessssc dianaaaaaaa :x

    RăspundețiȘtergere
  3. Si am si eu o intrebare, eu m-am despartiti de prietenul meu care este rac si vreau sa ma impac cu el, dar el este cam orgolios cum fac ca sa ne impacam? daca tot esti rac poate ai putea sa imi zici

    RăspundețiȘtergere