sâmbătă, 19 mai 2012

Defecte la genul feminin

O femeie perfectă ar fi, probabil, extrem de plictisitoare. Trebuie să recunoaşteţi că vă plac mofturile, bosumflările, fiţele şi absurdităţile noastre, cu o singură condiţie: să existe într-o măsură mică, precum condimentele într-o mâncare. Extremele sunt cele de care trebuie să vă feriţi, dacă vreţi să nu vă blestemaţi zilele mai tarziu.

Feminista
Un gen care nu e prea des întâlnit pe la noi, ci mai degrabă în ţările ceva mai dezvoltate din punct de vedere economic. E convinsă că toate relele din această lume îşi au originea în gândirea limitată şi orientată spre sex a bărbaţilor. Are câteva texte pe care le recită cu orice ocazie: "Toţi bărbaţii sunt porci", "Toţi gândesc cu penisul", convinsă fiind, nu ştiu din ce raţiuni, că toţi vor sări să-i demonstreze contrariul. Reacţionează defensiv sau chiar agresiv, la orice comportament cavaleresc, considerând că, dacă îi deschizi uşa sau te oferi să plăteşti cina, înseamnă că o consideri o fiinţă inferioară şi slabă. 


Materialista
Unele sunt uşor de reperat, altele nu. Dacă ţi se pare că buzunarul tău se goleşte într-un ritm vertiginos atunci când eşti împreună cu ea, e cazul s-o testezi: spune-i că ai datorii mari, că maşina ta e luată de fapt în leasing şi nu mai ai bani de rate, că eşti pe cale să-ţi pierzi slujba etc. şi vezi dacă mai stă lângă tine. S-ar putea să ai surprize.

Dominatoarea
Sigur, nu vrea să te controleze, doar te sfătuieşte... Ok, dacă după o perioadă împreună cu ea te-ai lăsat de fumat, n-ai mai dat banii pe prostii şi ţi-ai găsit un job mai bun, înseamnă că e o femeie care te ajută să evoluezi. Dacă însă ai pierdut legătura cu toţi prietenii, ai renunţat la multe activităţi care îţi plac şi ai ajuns să spui şi în somn: "Da, dragă", înseamnă că a pus, sau e pe cale să pună şaua pe tine. Nu e musai s-o părăseşti, dar trebuie să ştii întotdeauna când să pui piciorul în prag.

Romanţioasa
Atenţie, nu romantică! O femeie romantică emană feminitate, tandreţe, delicateţe. O femeie romanţioasă visează numai Feţi-Frumoşi apărând pe cai albi, cu trandafiri în dinţi, căzând în genunchi în faţa ei şi oferindu-i inele cu diamante...nu ţi s-a făcut greaţă deja? O astfel de femeie habar n-are de viaţa reală, se crede o mică prinţesă şi sunt toate şansele să te îmbolnăvească de nervi.

Răutăcioasa
Femeile ironice au farmecul lor, sunt provocatoare şi te ţin mereu în priză. Dacă însă observi la cea după care alergi că găseşte plăcere reală în a răni sentimentele oamenilor, că face din orice un război şi că vede în primul rând defectele celor pe care îi întâlneşte, fugi cât te ţin picioarele. În caz contrar, tu vei fi următoarea ţintă a săgeţilor ei.

Depresiva
Are mereu nevoie să fie consolată, indiferent dacă s-a certat cu o prietenă sau şi-a rupt o unghie. Oricum, totul are proporţiile unui dezastru pentru ea. La început, acest aer de vulnerabilitate poate trezi masculul protector din tine, dar, în timp, vei obosi să fii cu o persoană căreia mereu îi ninge şi-i plouă.

Cicălitoarea
Argumentele ar fi redundante la acest capitol, nu-i aşa?

Mofturoasa
Sigur, buchetul ăla imens de trandafiri pe care ai cheltuit o groază de bani e superb, dar ar fi fost perfect dacă erau cu o nuanţă mai roz. Şi restaurantul în care ai dus-o e drăguţ, păcat de feţele de masă care strică tot decorul. Şi cerceii de la tine îi plac, dar nu atât de mult ca cei pe care i-a văzut la prietena ei. Orice ai face, va găsi ea o hibă. Chiar ai nevoie de aşa ceva în viaţa ta?

Disperata
E oricând disponibilă şi se îmbolnăveşte dacă n-o suni de trei ori pe zi. În mintea ei, totul are o singură finalitate: lămâiţa-n cap şi "Ia-ţi, mireasă, ziua bună". Nu poţi şti dacă te iubeşte pe tine sau tot ce o interesează e să nu rămână singură. Asemenea femei sunt în general sufocante şi plictisitoare prin lipsa lor de independenţă. E foarte nesigură pe ea, te copleşeşte cu întrebări de genul : "Mă mai iubeşti?", "Ţi se pare că m-am îngrăşat?", "Sigur vrei să mai fii cu mine?" şi te face să te simţi vinovat pentru fiecare pas independent pe care îl faci.

Uşuratica
Aparent, doar flirtează. Orice femeie se bucură când e admirată de cât mai mulţi bărbaţi, însă de la asta până la a te arunca practic în braţele tuturor posesorilor de pantaloni e un pas mare. Nu contează nici măcar dacă e vorba de prietenii tăi. O astfel de femeie îţi va pune coarne rapid şi te va face de râs prin comportamentul ei de pipiţă.

Fiţoasa
Dacă ceva nu e de firmă, nici nu merită să arunce o privire. Se va uita până şi la brelocul tău de chei sau la marca şosetelor. E snoabă până-n vârful unghiilor făcute la cel mai scump salon şi se înroşeşte numai când aude cuvântul "ieftin". Pentru ea, reduceri sunt cele de la 1000 de euro la 950. Poate (şi îţi doresc să fie aşa) ai destui bani şi îţi permiţi să-i satisfaci capriciile, însă nu asta e problema, ci faptul că nu e în stare să se bucure de nimic din ce nu poartă o etichetă renumită. Nu vede dincolo de aparenţe şi calitatea intrinsecă a lucrurilor nu o interesează. Dacă vrei o relaţie profundă, la bine şi la rău, ai greşit adresa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu