marți, 11 august 2009

Femeia Balanta

“Se pricepe la sfaturi. Pacat ca se hotaraste greu sa le urmeze.”

Maaare diplomata, dar si mare nehotarata! Cam despre asta este vorba cand dai nas in nas cu o Balanta. Bineinteles ca se va gandi vreo 2 ani daca sa te ia de barbat si asta dupa ce i-ai facut cererea! Dar merita sa astepti! La cata feminitate, simt estetic si caldura se regasesc in fiinta ei armonioasa nici o viata de asteptare nu este prea mult. Frumoasa, isteata (daca vrei sa auzi dezbateri pe marginea a orice, fa rost de o Balanta!) si atat de feminina! Ce barbat sa ii reziste?
Strutura corporala:

Dintre toate semnele, Balanta este cel mai armonios proportionata. Patronata de Venus, zodia ii aduce trasaturi foarte elegante si o gratie parca emanata de toata prezenta ei. Inalta, cu un corp bine proportionat va iesi intotdeauna in in evidenta. Sanii si soldurile, semnele feminitatii ei, atrag adesea privirile. Eleganta miscarilor asortata supletii corporale o duc de multe ori catre meserii care ii exploateaza frumusetea: fotomodel, manechin, actrita etc. In cazul in care in harta apare un Marte mai conflictual, venusiana noastra pare sa nu mai aiba atata grija de ea, ba chiar sa cada in patima exceselor. Alcoolul si mancatul compulsiv ii pot deteriora uneori aspectul fizic. Echilibrata prin definitie, rar se va arunca in bratele viciilor. De ce sa se calmeze cu o cutie de ciocolata ca el nu vrea sa mearga la teatru cand poate sa organizeze un adevarat debate despre teatru versus fotbal. Si asta cu succesul garantat ca de maine vei vrea teatru in loc de fotbal. La cat de convingatore e, nici ca mai trebuie sa stai pe ganduri.

Structura psihica:

Ce e in mintea unei Balante? Multa incalceala. Dar asta nu din cauza ca judeca asa cum fac multe femei, cu inima, ci tocmai invers! Este atat de nehotarata pentru ca are o logica imbatabila si cantareste bine fiecare argument incat sa nu ii scape nimic. Cu siguranta femeia balanta nu este genul care spune “da” si “nu” sotului, prietenei, sefului, vanzatoarei de paine. Ea pune intrebari, calculeaza fiecare raspuns, fiecare gest si ia decizia cea mai potrivita. Chit ca vanzatoarea o ameninta ca daca nu se hotaraste in 5 minute dupa 2 ore de gandit si stat peste program va trebui sa inchida magazinul de… paine. Putin hiperbolic, putem spune ca femeia balanta se hotaraste greu pentru ca judeca prea mult. Si nu e rau deloc, avand in vedere ca in multe meserii se cere acest lucru. Analist, judecator sau arta unde iti trebuie simtul masurii sunt cateva optiuni de cariera.
Bineintels ca si diplomatia o tenteaza, PR-ul sau politica nefiindu-i straine. Cand mai are timp de casa? Isi face! Doar nu este ocupata sa te spioneze, sa iti verifice mail-urile, telefoanele si mirosul de pe gulerul camasii. Este de o demnitate admirabila, capabila sa primeasca si sa ofere incredere. Partenera de viata, de slujba ea este prezenta cea mai clada si totodata foarte tonica. Fiecare femeie balanta are o parte masculina care stie cand sa actioneze. Desi feminitatea se asociaza cu pasivitatea, nue cezul stimatei noastre. Cand trebuie, actioneaza! Si asta inseamna orice: de la facut piata pana la convingerea sefului tau ca esti bolnav si trebuie sa ramai acasa. Da, folosind acelasi ton placut, aceeasi siguranta care paralizeaza.

Viata amoroasa:

Patronata de Venus, poti spune ca excelezi in materie de relatii. Nu in numarul lor, cat in calitatea lor! Atragi barbati de toate felurile, dar stii sa ii selectionezi intr-un fel tipic doar tie. Fire romantica, vei alege intotdeauna un tip din aceeasi sfera. Bineintels ca pana la ajunge la cel potrivit vei testa mai multi. Ba chiar foarte multi, daca ne gandim ca Balanta este casa a 5 a aventurilor sentimentale. Felul tau de a fi, placut, curtenitor, perfect ajustabil la auditoriu ii va fascina pe cei mai multi. Si cat de tare fug barbatii de casatorie, pe tine te vor vrea de nevasta din prima. Dar greu te lasi convinsa! Cadouri frumoase, plimbari romantice, declaratii seznuale si, bineinteles, spirit combativ, dialectic ar trebui sa aiba cel drag tie. Pentru ca nu suporti singuratatea, te poti casatori la varste fragede. Sotul tau va fi si un foarte bun prieten, totul impartindu-se intre voi absolut egal. Te pricepi de minune la a tine casa intr-o ordine perfecta, transformand-o in caminul ideal unde sa va regasiti pe voi insiva, dar si sa negociati bugetul. Ca mama, vei fi adorata. Copiii te vor admira enorm, iar fetitele vor vedea in tine un model. Ai grija sa nu le complexezi! Desi sta in natura ta sa ii pui pe ceilalti in umbra…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu