marți, 11 august 2009

Femeia Fecioara

“Decat sa intri in atentia unei Fecioare, mai bine te lasi in gura targului.” Asa se rezuma intr-un mod simplist spiritul critic al Fecioarei.
Total impartiala, cu o gandire brici si cu un sistem de valori nezdruncinat, ea poate fi cel mai aprig judecator. Daca ai ceva de ascuns, cauta sa nu ii dai de banuit. Te va analiza din toate unghiurile si iti va spune despre tine mai multe decat stiai chiar tu. Femeia-ratiune, Fecioara nu este o masinarie de impartit dreptatea. Ea este si o fiinta cu un suflet extrem de bland, de o profunzime pe care doar marile tacute o pot avea si cu o personalitate pe care abia astepti sa o descoperi!
Structura corporala:
Aerul virginal o va insoti toata viata. Inalta, slaba, cu o musculatura tonifiata, se poate remarca de departe ca fiind o prezenta ce trebuie urmarita cu totul. Are ochii inchisi la culoare, ca si parul si adesea si tenul (semn de pamant), iar natura pare sa ii fi lasat la indemana o mare doza de mister pe care sa o foloseasca aproape inconstienta in tot ce face. Candoarea este insa indepartata cu gratie cand femeia –Fecioara, patronata de pragmaticul Mercur, se vede intr-o situatie care ii solicita spiritul practic. Poate merge la fel de repede ca un barbat si nu se sfieste deloc sa contrazica foarte vehement, cu argumente solide, ceea ce este gresit. Te poti baza pe ea cand esti in impas, le judeca pe toate dintr-o privire: fie ca este vorba despre calea cea mai scurta de acasa pana la birou, fie despre cine ti s-ar potrivi ca sotie. Atata impartialitate n-ai sa mai vezi!
Structura psihica:
Atat de echilibrata, nu cauta deloc jocurile feminine in care sa nu stii in veci ce vrea sau cum s-o dai ca sa fie bine. Obiectiva, totul poate fi pentru ea un targ daca stii sa joci cinstit. Nimic nu o multumeste mai mult decat adevarul, chiar daca adesea o raneste. Nu e de mirare ca este cel mai bun critic atata timp cat reperele ii sunt tot timpul clare in minte! Profund rationala, ea stie aproape intuitiv ce drum trebuie apucat si mai ales cand. Nu se sfieste deloc sa iti spuna daca te inseli si sa te critice cu o raceala dictatoriala. Bineinteles ca nu va accepta acelasi tratament. Si nu te plange: la cat de autocritica este, nu mai e loc si de rautatile tale. Cu toata acestea, accepta destul de greu ca se inseala (asta poate si din cauza ca rar se inseala!). Fii politicos cu greselile ei si in gneral. Manierele sunt foarte importante pentru ea, care este o Lady desavarsita. Perfectionista mereu, ea stie totusi ca nu este perfecta. Cu siguranta insa este mult mai mult decat isi doreste orice barbat: inteligenta, afectuoasa, manierata si dornica sa mearga pe calea batatorita. Adica de ce sa te chinui sa ratacesti prin hatisurile vietii cand poti sa alegi un drum sigur? E o chestie de inteligenta, sunt sigura ca orice un barbat va aprecia aceasta perspectiva. Mai ales ca week-endurile in fata televizorului nu i se vor parea deloc plictisitoare…
Viata amoroasa:
Nu te vei duce sa o iei la intalnire cu intarziere! Nu vi ajunge sifonat si transpirat dupa o lunga calatorie cu transportul in comun. Nu veti servi chips-uri la un film rulat in cartier si nici nu va veti spune intimitati de la prima intalnire. Stiu, e greu pentru tine, cel care vrea sa adauge pe lista lui de cuceriri inca o prada usoara. Daca esti un gentleman, care stie sa aprecieze si sa trateze in consecinta o adevarata doamna, vei fi uimit de ce mare descoperire ai facut. Politetea, bunul gust, inteligenta vor fi mereu admirate de femeia-Fecioara. In schimb, vei primi la inceput interes si multe teste ca doamna noastra sa se convinga singura ca nu joci un teatru de ocazie, apoi un si mai mare interes ca stimata sa fie sigura daca esti sau nu acel El mult asteptat. Daca ai norocul si ai trecut probele, daca ai ajuns in casa ei si mai e putin pana la altar, stii probabil ca totul s-a schimbat: te barbieresti de 2 ori pe zi, faci dus de 3 ori in 4 ore, mananci in liniste si plimbi catelul cand trebuie. Nu, nu te-a transformat in jucarioara ei numita sot, pur si simplu te-a ridicat la nivelul ei. Vei face toate acestea cu drag si vei sti ca femeia de langa tine te tine la cel mai inalt nivel al tau. Veti face cu siguranta mai multi copii, casa voastra va arata fabulos, invitatii te vor invidia pentru talentul ei culinar, iar increderea ei nu va permite tradare: nu vei simti nevoia sa calci stramb (daca te-a prins si te poate prinde foarte usor, esti mancat!) si ea nu va calca stramb nici daca o lasi pe o insula plina de barbati. Dar ai grija cat, probabil stii cat e de simtitoare cand vrea…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu